André Rickardsson går ut och säger att han kommer att hjälpa de som utsätts för IPRED-rättsövergrepp helt gratis. Rickardsson har tidigare jobbat SÄPO och har till skillnad från många politiker insett vilka konsekvenser som omvänd bevisbörda kommer att få för de så kallade "konsumenterna" av kultur.

IPRED handlar inte om fildelning. Det handlar om frysta bankkonton, advokat- och utredningskostnader (som blir svåra att betala om kontona fryses), om husrannsakningar och om beslagtagande. Jag har tidigare skrivit randanmärkningar till rättslöshetssamhället och Rick poängterar det oproportionerliga i de kommande övervakningslagarna. Smaka gärna på några fina IPRED-ord:

  • professional defence bodies
  • precautionary seizure of movable and immovable property
  • blocking of his/her bank accounts and other assets

IPRED 1 in action kommer att innebära vad Kalle kallar Homo Sacer, något som tidigare verkar ha gällt endast för terrorister. IPRED 2 är nästa våg.

Vi måste alla hjälpas åt och följa Rickardssons exempel. Människor ska inte behöva sättas i rättslösa tillstånd på grund av en korporativistisk politik. Kanske är det dags för bloggar att komplettera sin kritik med en slags jourverksamhet så att det inte blir som i Danmark. Det går nämligen att stoppa framfarten i lokala konfrontationer. Det funkade i Spanien i fallet med upphovsrättslobbyn vs. Telefonica.

För övrigt gillar jag ordet medborgarrättsrörelse.

Skriven av admin den 09 december 2008