Det vakuum som uppstod under några dagar efter telekompaketets andrabehandling verkar fyllas med ny luft. Computer Sweden tar den journalistiska ledartröjan och rapporterar:

Preliminärt har arbetet redan inletts. Redan i veckan möter Åsa Torstensson Spaniens och Frankrikes it-ministrar för att diskutera telekompaketet. /.../

– Egentligen är den frågan för tidigt ställd. Men som vanligt handlar det om att vissa saker behöver prioriteras bort. En del av ordförandeskapet är att representera EU i internationella sammanhang, delta i anföranden och diskussioner. Det må vara att jag får avstå ifrån en del sådant med respekt för att vi nu måste genomföra det här i stället, säger Åsa Torstensson.

Okej Torstensson - Vad är det som ska prioriteras bort? Nätneutraliteten kanske? Eller vad sägs om lite wine and cheese ochen skiva av Carla Sarkozy i utbyte mot hadopi?(se nedan)

Nu gäller det att granska varje steg näringsdepartementet tar. Werebuild.eu är inget parti. Vi begränsas inte av sådana regler eller format. Dessutom har vi fixat en webchat till vår kanal. Gå in på webchat.freequest.net och skriv #telekompaketet i channel och hitta på ett kul användarnam som du skriver i nicknamerutan. Det är allt som behövs för att vara med och granska tredjebehandlingen av telekompaketet. Och nu börjar det bli bråttom att tända blåslamporna!

Läs även Erik Josefsson här och här.

Uppdatering: Jag läste idg.se-artikeln alldeles för snabbt. Torstensson syftar på att hennes vanliga arbete i Näringsdepartementet skall prioriteras bort, inte delar av telekompaketet. My mistake.

Skriven av admin den 12 maj 2009