Alltså SvD får skärpa sig när det gäller telekompaketet. Parlamentet har inte röstat "nej" till telekompaketet! 166an antogs i Harbours kompromiss, vilket är kasst, medan 138an behölls i original med reservation om förlikning. Hur svårt kan detta vara?

Det intressanta och glädjande är att Sverige kommer att vara det land som ansvarar för att förlikningen ros i hamn. Det är glädjande eftersom vi har en sprudlande nätpolitik just nu. Det är här det händer saker med internet! Det borde till och med vara en absolut demokratisk vinst att det finns så många aktiva medborgare kring dessa frågor.

För visst blir det kul att bemöta näringsdepartementets kommunikéer när Henrik Hansson säger så här:

– Jag tror inte hela paketet hotas, utan vi kommer att ordna det här på något sätt. Ser man på hela paketet är det väldigt lite vi är oeniga om, säger Henrik Hansson, politisk sakkunnig hos infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Den här gången tar vi ordentliga tag mot fasadputsregeringen. Vi har sett Betrice Ask lappa ihop Ipred, och fuskliberaler kompromissa FRA... business as usual.

Erik Josefsson och Eva-Britt Svensson bemöter Hökmark med samma argument. Telekompaketet har inte "fallit"! Det enda som har fallit är kanske den fina dimridå som vår regering försöker smeta över paketet i hopp om att folk lugnar ned sig. Fredrik Reinfeldt borde vara lika nervös som under FRA-debatten... vi har hört det förr... "Det är bäst för alla om debatten lägger sig".

Vi jobbar inte så.

Läs mer hos Erik Josefsson.

PS. Piratpartiet - här har ni en chans att både göra väl och plocka röster DS.

Skriven av admin den 08 maj 2009