Några korta tips som kan vara av intresse för den hackintresserade under våren.

Om en vecka disputerar Johan Söderberg på avhandlingen "Free Software to Open Hardware: Critical Theory on the Frontiers of Hacking" vid Sociologiska institutionen på Göteborgs universitet. Johan är extremt produktiv när det gäller böcker om hacktivism, bland annat har han författat Hacking Capitalism - The Free and Open Software Movement samt Allt mitt är ditt : fildelning, upphovsrätt och försörjning.

En annan bok som jag är sugen på att läsa är Daniel Goldberg och Linus Larssons Svenska hackare - En berättelse från nätets skuggsida.

En akademisk avhandling, en bok av två journalister. Inga omdömen förrän jag läst böckerna!

Men... för den som vill bege sig på en resa till "källmaterial" från lite internethistoria rekommenderas att man läser alla nummer av 020-KNULLA DÖDEN samt åtminstone ARGA UNGA HACKAREs manifestliknande utflykter.

Som eventuellt förvirrande saker kan vi läsa att:

Rummet var fullt av 0nd hackarenergi och vi satt och slackade på mIRKen i väntan på något bättre.

Well, alla coola kidsen har varit där, så varför skulle du vara sämre? Bunkra upp med knark och chips och ta på dig din finaste hackarskjorta för nu skall vi på utflykt till ett nät som kommer ge flera av er nostalgiska tårar i ögonvrån.

Vi valde att ladda upp ett connectbackskal. # det är som telnet, fast tvärt om.. Och så behöver du inga jobbiga lösenord # eftersom du är en hackare, och hackare använder inte saker som lös[n]eord.

# Ja det var roligt, eller hur? Nå? vad väntar ni på? Börja hacka!
# men glöm fan inte att städa i loggarna efter er nu!
#
# Kom ihåg!
#
# SANT --> VILL MAN BLI HACKER SÅ MÅSTE MAN HACKA! <-- SANT!

Skriven av admin den 26 februari 2011