På torsdag, kl 15-17, presenterar Per Ström (medredaktör Riff Raff) sin artikel om det "ansiktslösa motståndet", den klasskamp som sker utanför den formellt organiserade fackliga rörelsens arbetarkamp. Per inleder diskussionen utifrån sin specialskrivna artikel för seminariet;”Den politiska ekonomins väktare och desertörer: kapital, vänstern och det ansiktslösa motståndet.”

Jag tror att detta kommer att bli mycket intressant! Roland Paulsens presentation på förra veckans slemminarium (se Kalles kommentar) gav mersmak för att teoretisera vad som händer i mellanrummen mellan ekonomins hårdkodningar och dess veckningar. Paulsens titel var "Tomt arbete" och Ströms är "Ansiktslöst motstånd". Intressant - Where is the master signifier!? Motstånd utan slagord, flaggor eller demonstrationståg. Motstånd utan konventionell politik (pouvoir), men med en kraft som har potential att destabilisera ekonomier, sektorer och tjänster (puissance)? Kan man maska på jobbet utan att vara tröstlös och ledsen? Eller kan man, som Per brukar säga, släppa tanken om att en arbetsplats är en container och i stället se arbete som en möjlighet att göra något mera; produktion av produktion!?

Frågorna tätnar och de ständiga (inte den stora) revolutionernas åska dundrar. Borgare, proletärer, studenter och religiösa (visst är det kul med Durkheimska molära kategorier) - alla är välkomna!

I sedvanlig konservativ anda går vi till Gyllene Prag efteråt och dricker öl och äter friterad ost.

Anmäl er gärna, men inte nödvändigtvis, till facebookeventet.

Skriven av admin den 19 oktober 2008