Mikael Nilsson skriver i Svd om The Pirate Bay som opinionsbildare, och nämner helt korrekt kampanjen telekompaketet.se, som ju doodlades via förstasidan på TPB. Jag kan bara instämma i:

Att så många människor hör av sig till EU-parlamentarikerna i en enskild fråga får anses som en unik företeelse i Sverige, där debatten kring EU-frågor i media är ytterst begränsad och analysen i bästa fall fragmentarisk. Även om frågan debatterats flitigt i bloggvärlden, och i viss mån rapporterats om i media, så ser man normalt inte en sådan anstormning av engagerade människor. En av förklaringarna till den plötsliga uppmärksamheten, som vi förklarar närmare nedan, är The Pirate Bay.

Det var faktiskt stort att höra rapporterna komma in från människor som hade ringt hela Europa. Det är så vi jobbar!

Nu lite om vad som händer nu. Telekompaketet.se har gått in i fas 2, med det operativa namnet "We rebuild EU". Nu är det dags att bygga om, inte stoppa. Det primära målet är att diskutera, debattera och få igenom Citizen's Rights Amendments. Det pergamentliknande försvaret för dessa amendments går att läsa här.

Men eftersom vi inte är en lobbygrupp med några pengar krävs det grupparbete. En wiki finns påbörjad, men den behöver ditt deltagande. Vi måste skapa kunskaper om telekompaketet. Wikin är öppen för hela internet. Vi jobbar ju inte med katedralsredaktionella strukturer utan med klustrade samarbeten där så många deltar att man inte längre vet vem som vad gör vad.

Dessutom måste vi nätverka mera med resten av Europa. Därför finns en need-translation-page på denna sida. Om du kan något språk utöver svenska och engelska är det bara att sätta igång! På bara en eftermiddag fanns franska, portugisiska, holländska, polska... Thank you all!

Till skillnad från lobby-grupper så låser vi inte in information. Istället är allt öppet. Wikin går att följa i realtid, och vårt "kontor" är öppen för vem som helst att deltaga i - #telekompaketet på irc.freequest.net. Kika gärna in och se hur vi jobbar.

Doodlen på TPB såg ut så här:

telekompaketet{.aligncenter .size-full .wp-image-702 width="175" height="198"}

Nu har vi uppgraderat och remixatLa Quadrature du Nets logga:

{.aligncenter width="158" height="161"}Nu bygger vi!

Skriven av admin den 24 april 2009