I morgon kl. 13 håller Näringsdepartementet ett disinformationsseminarium om telekompaketet. Det minsta man kan begära är ju att man ska få komma dit och ställa kritiska frågor, men detta gäller bara journalister med pressleg.

Dock får vi som tycker att internet är viktigt lova att mejla frågor. Förhoppningsvis får vi då svar. Mejla du också om du känner Näringsdepartementet bör ställas mot väggen! Instruktioner och exempel finns i vår massivt expanderande wiki. Har du fler bra frågor - lägg bara till dem i wikin. Men skriv personligt. Vi är inget botnät, utan en aktivistsvärm!

När vi har granskat första makten är det dags för efterarbete kring att granska den tredje makten - medierna. Vi har sett webbsändningen och kan lätt ge mothugg mot den bild som sedan hamnar i pressen. Och dessutom har vi mera kunskap än både många politiker och många medier.

För övrigt har telekompaketet.se fått lite ny design. Det funkar fett bra att jobba i svärm. Någon kommer in i kanalen, bidrar med skills, och när tillräckligt många jobbar så byggs det fantastiskt. Jag kan fortfarande inte riktigt begripa hur vi lyckades svärmöversätta till tretton språk på en eftermiddag.

Jag vet inte vilka de flesta är som hjälper till. Men ni som gör det ska ha stort tack från mig. Glöm inte att tacka varandra och vara uppmuntrande mot alla som bygger. Jag gjorde en intervju till SR häromdagen, som jag tror sänds i dagarna, där jag förklarade lite hur nätpolitik kan gå till. Jag var tvungen att betona att det faktiskt är möjligt att påverka utan att ens ha ett bankkonto, att det är möjligt att producera kunskap och debatt utan att man ens träffas afk och att genom delad kunskap och information kan man vara minst lika inflytelserik som en billion dollar lobbygrupp. Dessa, som ju lever ett ljusskyggt liv i Strasbourg och Bryssel, ville inte bli intervjuade. De jobbar inte så, men det gör vi.

Det är precis dessa fantastiska saker som telekompaketet kan riskera att sabba. Därför gör det skillnad om vi faktiskt ger oss in i debatten, även om beslutet fattas långt borta.

Skriven av admin den 03 maj 2009