Okej. Idag skriver jag på Expressen debatt om telekompaketet. (tack för att ni lade ut den på nätet extra tidigt). Det är nämligen bråttom i fas 2 av telekompaketskampanjen. Men den internetionella koalitionen kring telekompaketet.se och werebuild.eu ligger knappast och slumrar. Fler och fler strömmar till och Piratpartiet har gått ut officellt som stöd.

Det är ju allmänt känt på nätet, att när de piratpartistiska "bygghjälmarna" sätter fart så dras datorkörkortet in för de som inte vill internet väl och istället byggs det om ordentligt.

Så här, ungefär, är planen för telekompaketet.se:

Fas 1 innebar att 138an skulle bevaras. Det var en manöver via Trautman som gjorde att detta blev en episk seger för internet. 40-4. Som jag skriver i Expressen kan denna händelse inte betecknas som något annat än att internet visade att de fanns och brydde sig.

Fas 2 innebär att vi har till i morgon (onsdag) klockan 12 på oss att genomföra två manövrar. Fjellner måste säkra amendment 166, och de gröna och vänstern måste säkra Citizens' Rights Amendments (som bygger på 138an och 166an). Inget får kompromissa dessa två amendments. Håll er vakna tidigt i morgon. Bevaka särskilt vad HAX och Erik Josefsson skriver. De har bra koll. Uppdatera även er i #telekompaketet på irc.freequest.net. Detta är det snabbaste av alla de medier som finns.

Fas 3 är att få igenom allt detta i LAG den 5:e Maj. Denna inleds kort efter att fas 2 är säkrad. Hur detta ska gå till är fortfarande oklart, men å andra sidan kan ni alla delta. Alla idéer mottages varmt. Det enda som är säkert är att det krävs största möjliga tryck för att påverka hela parlamentet. Det enda sättet att göra skillnad är att samarbeta!

Alla dessa EU-vändor är sjukt förvirrande. I artikeln försöker jag ändå komma till kärnan av aktivismen:

Telekompaketet är ett stort paket av lagar. Vissa delar är praktiska, andra är djupt ideologiska. Till de senare hör en strid om vad internet alls ska vara - är det en medborgerlig arena eller ett ställe där företag säljer produkter och tjänster.

Eftersom kampanjen saknar cash, den har inte ens ett konto, finns bara ett superöverflöd att ösa ur, som går under många beteckningar: Kopiering, imitation, smitta, kopimi, multiplikation, kärlek, fraktaler, repetition...etc. Trots min tokfilosofiska inställning är jag övertygad om att denna uppaning sammanfattar vad som göras kan.


Skriven av admin den 29 april 2009