{.aligncenter width="212" height="152"}

Just nu har jag många projekt i luften och har inte hunnit blogga på ett tag, och jag känner att jag håller mitt löfte om att blogga mindre om saker som görs bättre på andra ställen. Men Telekompaketet kräver några ord.

Tre viktiga saker har hänt:

  1. Ett stort antal aktivistgruppen och civilsamhälleliga organisationer har skrivit ett gemensamt öppet brev till Europaparlamentet som slår fast vikten av nätneutralitet. Från Sverige har Werebuild, Juliagruppen och FFKP skrivit under, och det känns mycket stort att dessa står i samma agenda som Chaos Computer Club, Open Source Consortium och Hacktivistas med flera. Om du är med i en organisation som du tycker bör vara med på underskriftslistan finns ett formulär på sidan.
  2. I går skrev Werebuildklustret ett brev till Europaparlamentarikerna och uppmanade dem att gå med i förlikningskommittén inför tredjebehandlingen. Telekompaketet är det viktigaste infrastrukturbeslutet på länge och därför vill vi att rätt personer ska ingå. Vi vet redan att Christian Engström är en av dessa, vilket känns mycket bra. Det är även roligt att se att Piratpartiet spelar en ledande roll i telekompaketets framtid och att de genast tar itu med sina vallöften.
  3. Juliagruppens sida är uppe och uppdaterar kontinuerligt sitt kalendarium. Det finns mycket att spana in där som är relaterat till telekomfrågor, så det är bara att ta fram kalendrarna. Denna höst verkar ha förvandlats till en genomtänkt nätvaro i nätneutralitetens tecken. Det är bra. Så vi bygger.
  4. Jag kommer även att tala för Juliagruppen på FSCONS i Göteborgunder titeln Citizen’s Agenda: Net Neutrality, Surveillance and how to Re-build Politics. Då ska jag försöka syntetisera både vad som är den nätpolitiska frågan som just nu skapar sånt tryck och vilka strategier för aktivism vi kan tänka oss som produktiva vägar framåt. Kom och ställ frågor!

För den som vill vara totalt uppdaterad på allt detta rekommenderas Telecomix TV, Telecomix Twitter samt Werebuild's Interfax. Man deltar enklast i vårt arbete via chat.telecomix.org. Just nu söker vi volontärer som vill delta i att färdigställa vår öppenhetsutredning som kommer presenteras både för Post- och Telestyrelsen och Näringsdepartementet under hösten. Allt som behövs är en dator, ett fritt och öppet internet, samt en dos <3.

Uppdatering: Jag märker att min teckenkodning är lite skum. Ska försöka fixa... sorry.

Skriven av admin den 17 september 2009