Som ett brev på posten kommer två artiklar som förklarar varför FRA-motståndet behöver klarsynta statsvetaresom står i opposition mot teknokrater.

Bo Pellnäs och Bo Ekman skriver idag på SvD brännpunkt (skickade in en replik efter att ha svurit i 20 minuter):

I praktiken är den omyndigförklarad därför att den är oförklarad. Vi begriper den inte. Det borde nog regering och försvarsminister Tolgfors ha begripit.

En intelligent och disciplinerad underrättelsetjänst, som också är fri från inre och yttre korruption ger respekt och verkar avskräckande i sig.

What! Det är inte folk som inte fattar. Vi fattar garanterat vad det innebär att en myndighet ska kopiera all information i våra kablar. Det är jätteenkelt. Tolgfors däremot vill inte begripa. Bo och Bo behöver inte oroa sig för folket, de ska oroa sig för vissa allianspolitikers ickevilja att se de medborgarrättsliga konsekvenserna. De vill hellre fånga bin Laden än att låta bli våra kablar! Jo, det är sant. Se nedan!

Och respekt? Jaså, ni menar den respekt som Mr. Akesson (mr. Andersson?) försökte få genom att anmäla bloggare till FRA? Fram med anmälarrevolvern så ska vi nog sätta skräck i folket? Trodde att det var precis så man inte förtjänade respekt...

Respekt ska man ha för legitima myndigheter som vill medborgare väl och som sköter sig. Vi har många sådana, och jag blir glad av att betala hög skatt till dem.

Men så kommer det en göteborsk röst som sveper in från Lysekil över Södra Älvstranden (ja, jag har hemlängtan). Ulf Bjereldger Björklund bakläxa i Expressen så att "Avenycentern" får kamma håret:

– Ett samhälle som skyddar sig mot alla tänkbara hot måste vägas mot ett samhälle där man skyddar medborgarnas integritet. Det där är en politisk diskussion och den som varit hittills tyder på att de flesta föredrar ett samhälle som värnar integriteten.

Yes! Så kärnfullt! Björklunds påstådda scenario om att vår utlandsstyrka skulle hitta bin Laden (letar vi ens?) är "löjeväckande" enligt Bjereld. Givetvis är det så! Sen när började vi jaga terrorister över halva jorden? Är det det som Björklund vill, och som vi ska ha FRA till?

För övrigt har Oscar Swartzfått löfteav Mona Sahlin, vår nästa statsminister om allt går väl, att FRA-lagen ska skrotas om inte alliansen vaknar upp ur sin semesterslummer och lyssnar med ena örat (det räcker just nu att läsa vilken tidning som helst).

Skriven av admin den 03 augusti 2008