{.alignnone .aligncenter}

Den aningen dramatiska gesten beror på det dramatiska temat; Blandar man FRA, Viggen, IPRED, Piratpartiet och medborgarjournalistik i ett fylogenetiskt halvtimmesföredrag inför en mängd tyska teknikaktivister och forskare, så blir det allvarligt. Podcasten finns att ladda ned och lyssna på här. (om man vill lyssna i iPod får man klicka på Quicktimefältet och välja "spara"). Ljudet är halvbra, men det beror på den gigantiska salen.

Roligt var även att jag träffade tre tyska piratpartister efteråt. De berättade om hur polisen vänder upp och ned på folks lägenheter om de försöker hålla nätet öppet genom att man driver exit nodes till Tor, men de bleknade å andra sidan när jag talade om FRAs trafikdatainsamling och resultaten av den Klambergska forskningen. Kontentan blev att "vi syns snart igen, vi bygger tillsammans". Grattis till medlemsökningen förresten!

Mina slides finns här, använd dem gärna fritt. Föredraget baserades i mångt och mycket på fria associationer kring de teman som aktualiserades, men jag kommer även att publicera en längre text i tidningen FIfF-kommunikation. Länkar in när den har lagts upp för fri nedladdning.

Skriven av admin den 09 december 2008