Det ser ut som om förlikningen av telekompaketet kommer till Sverige, under vårt ordförandeskap. Oerhört lyckat! Det är bara att välkomna EU till landet med arga och skärpta nätpolitiska bisvärmar, 40 000 piratpartister, världens största bittorrenttracker, en tokigt stor bloggosfär... etc.

Åsa Torstensson till Dagens Industri:

Jag har förstått att det var en stökig omröstning. Många svenska parlamentariker, inklusive Lena Ek, var nöjda med kompromissen. Det här var synd och lite överraskande.

Torstensson vill inte har "stökig" politik. Men, tyvärr är det hennes jobb. Som politiker är det faktiskt hennes uppgift att lyssna på medborgarna, inte på konsumenterna. Hon verkar ha problem med att aktiva medborgare inte längre lyssnar på sunkiga eliter, med att de delar information med varandra utan att inordna den i marknadsmässiga system, att de samarbetar utanför etablerade organisationsformer och istället skapar formerna själva. Kort och gott står jag fast vid mitt uttalande om attnuvarande regering är internetfientlig.

Nu finns det dock saker att göra. Det har uppstått ett kreativt vakuum efter kaoset. Nu gäller det att omorganisera, dela idéer och ladda om. Dessutom måste vi multiplicera och kopiera. Det får inte finnas ett centrum i processen att ro hem förlikningen. Centrumbildningar är svaga, och hierarkier är beroende av enskilda individer. Bygg istället bazaarer, och minisvärmar. Var heterogena! Fråga inte om lov! Här är några tips:

  • Kopiera - från oss, från Laquadrature, från allt bra som sägs och forskas.
  • Organisera som plugin - Om du är aktiv i ett parti, börja diskutera telekompaketet med dina partivänner. Starta en irc-kanal, eller en mejlinglista. Piratpartiet ligger i framkant här, men andra partier kan kopiera! Samarbeta! Frågan är inte höger-vänster, utan handlar om medborgerliga rättigheter och internet.
  • Om du är student, ordna ett seminarium eller ett cafémöte.
  • Om du jobbar i IT-branschen, prata med kolleger och chefer. Det är okontroversiellt, IT-branschen vill ha ett fritt internet.

Hos telekompaketet.se finns det oerhört mycket att göra. För det första måste wikin göras mycket bättre. Lika bra som La Quadratures. Men det måste till nya kreativa idéer för att göra smarta manövrar. Det måste helt enkelt hackas lite nya format. Har du bra idéer, droppa förbi vår kanal på irc.freequest.net #telekompaketet eller mejla telekompaketet@tapirbyran.se.

Annie Johansson vill ha mer integritet. Det gick inte så bra med FRA, eller hur? Du sitter i fel regering! Kom över och jobba med oss i stället! Då slipper bli överkörd, och kan börja jobba direkt utan att Torstensson eller Reinfeld först godkänner. Det var tack vare er liberaler som 138an kunde räddas. Men nu är det snart dags att fixa det här på hemmaplan.

Det ska bli hemskt kul att fortsätta! Och missa inte Daniel Risbergs fantastiska text på cybernormer.se- det är verkligen toppen på isberget vi ser nu, eller, kanske ännu bättre - den första iterationen i fraktalpolitiken.

Uppdatering: Åh, Majestatis Pluralis formulerar detta ännu bättre - Samarbete är så mycket mera produktivt än partipositioneringar och armbågar. WIN!

Skriven av admin den 07 maj 2009