Johannes Forssberg och Lisa Magnusson (AB) är de första som verkligen uppmärksammar vad som händer idag i traditionella medier, förutom Isobel som ju som vanligt håller den Hadley-Kamptska nätanalysen vass som ett rakblad. Stor cred till dessa internetionalister. Om afk-media vill vara delaktiga på riktigt i ett samtal om internet och EU, och därmed betyda något mer än digitala sportbilagor, kan de kanske börja med att se ett mönster här

Vi har inte sett effekterna än, men min känsla av vad jag har hört i alla de irc-kanaler som har koordinerat telekompaketet.se, är att det har skett något stort. Laquadrature har stått standby för att erbjuda oss serverkraft om siten går ned, gjort research och tillhandahållit en mängd viktiga resurser, som exempelvis listan på ITRE-medlemmar och bakgrundsinformation om det till en början svårbegripliga telekompaketet.

I kanalen #telekompaketet på irc.freequest.net hänger 50 pers som jobbar med frågan och diskuterar den. En slags kombinerad kunskapsprocess och verkstad. Med jämna mellanrum utbrister någon "nu har jag ringt Spanien och pratat med en MEP...", "Jag har fått svar av en ledamot nu... vart går jag vidare?".

Isobel har en lista på samtliga nummer. Det är samma som laquadratures, fast mera överskådlig. Kom ihåg att vi har tills ikväll på oss.

Vi gör något stort. Vi visar att internet inte är en anonym massa, utan tänkande människor som vill fortsätta att vara uppkopplade med varandra på vilket sätt vi behagar. Vi vill inte vara ett kundnummer hos spotify, vi vill inte ha roamingavgifter så fort vi byter nät utan vill fortsätta att ha ett internet utan operatörsspärrar. Vi är beredda att betala för tillgång till nätet, men då ska det vara tillgång till hela nätet, och inte vissa tjänster. Vi har fattat att det finns ett oerhöt stort värde i att kunna ta del av den smala informationen på nätet.

Men det bästa som skrivits hittills är ändå Lisas krönika. Den är sjukt träffande!

Skriven av admin den 21 april 2009