Christian Engström skriver om telekompaketet i Sydsvenskan, vilket är oerhört lyckat. Frågan om tredjebehandlingen är mycket riktigt höljd i en centerpartistisk dimma.

Detta visar sig inte minst då Näringdepartementet vägrar svara på frågor om tredjebehandlingen. Läs även Erik Josefssons kommentar. Man borde bli upprörd och vill nästan ställa franska traktorer framför departementets dörrar, men nu jobbar vi ju inte riktigt så.

Istället har WeRebuildklustret tänkt att göra Näringsdepartementet en tjänst och lösa det där med öppenhet. Vår öppenhetsutredning håller just på att skrivas i våra kanaler, och igår fick vi in ett remissvar från Slovenien. Dock är det mycket arbete kvar och om du känner för att bidra så bygger vi det telekompaket som vi vill ha i #telekompaketetkanalen (och mycket annat, maneter exempelvis).

Telekompaketet handlar om internets infrastruktur. Det berör hur din kabel i väggen ska regleras, det har konsekvenser för vilka nät, vilka protokoll, till och med vilka paket som din dator skickar ut på internäten.

Uppdatering: Även HAX kommenterar, i något kraftigare ordalag.

Skriven av admin den 11 augusti 2009