Just nu går hälften av intäkterna för Det nätpolitiska manifestet som donation till Wikileaks. Erbjudandet gäller fram till jul, och beställs från Ink bokförlag. Wikileaks omnämns i slutet av manifestet, och spelar en viktig roll som ett "proof of concept" för hur vi kan praktisera yttrandefrihet nu och i framtiden.

Jag var även med i Studio Ett i P1 igår och pratade om nätets framtid och frihet. Även Linus Larsson medverkade, och vi framförde ungefär samma tanke om det ostoppbara internet. Man kan säga att jag försökte kommentera Copyriots varning för cyberdefaitism, genom att bestämt argumentera för att vi inte ska vara rädda för lagstiftning. Däremot ska vi vara kritiska.

Eftersom jag av en slump befinner mig vid röda havet just nu, och P1-inslaget även handlade om hajattackerna, så kunde jag inte låta bli att göra en marin liknelse. I programmet säger jag att vi inte ska gömma oss i snäckskal. Alltså, det gäller att vi inte blir eremitkräftor. Istället bör vi jobba stim. Ett stim skyddar mot hajar, och genom att samarbeta kan vi undvika dess käftar.

Uppdatering: Fixade en OGG för er som föredrar öppna format.

Skriven av admin den 07 december 2010