Det verkar som om Ipred kommer att röstas igenom idag. Vi har en regering som inte tror på en dynamisk demokrati, och där "att lyssna på folket" snarare handlar om att signalspana oss till döds. De där kloakerna ses som obehaglig smitta av tankar i det fria snarare än ett potentiellt Europeiskt demos. (Läs ävenKalles fortsättning om schizzo).

Hur som helst. Om Ipred klubbas har vi massor av saker att göra. Hax skriver om Telefonica-domen som jag nämnde för några dagar sen. Det finns en del att gräva i och sen är det bara att välja när den första hyrsnututpressningen kommer. Telia, Tele2... Vi kommer inte få några jävla böter av EU om vi skippar privatpoliserna! That's a lie! Håll era trådlösa nätverk öppna!

Men om domstolarna inte skyddar oss från spaning, får vi börja bygga alternativa lösningar. The Pirate Bay kommer snart göra det svårt för privatpoliserna, och Ipredator är under uppbyggnad. Det handlar inte så mycket om att undvika böter, det är ett gammelmediepopulistresonemang, det handlar om att vi själva måste bygga ett fungerande internets.

Medan jag skriver verkar det komma rapporter om fasadputsåtgärder för att lugna massorna. "Småskalig fildelning" ska inte kunna spanas på. Piratpartiets Christian Engström kallar det för "läppstift på en gris". Och snacket om att detta ska stärka den "kreativa sektorn"? Nej, säg istället som det är - att stärka monopolföretags möjligheter att casha in på gammal kultur! Detta är totalt hämmande för kulturproduktion.

Detta är bara början. Ingen andledning att deppa ihop. Efter Ipred 1, kommer Ipred2. Sen datalagringsdirektivet, sen ACTA, lagarna kommer och viker! Tvåfrontskrig; Big Brother is watching you (FRA) och little sisters spanar efter tillfällen att sända dig en räkning.

Istället tycker jag att vi skickar Piratpartiet till Bryssel och ser till att hitta kreativa lösningar på kontrollsamhällets antågande järnridåer i våra kablar.

Skriven av admin den 04 december 2008