Om IPRED röstas igenom i morgon, vilket är mycket sannolikt, krävs det lite mer än en öppen diskussion för att stoppa den. Men inte så mycket mer...

I Spanien stoppades IPRED på ett nationellt plan i Télefonica-domen. I Danmark har upphovsrättslobbyn slutat stämma internetanvändare på grund av trådlösa nätverk. Trots det principiella övergreppet går det att stoppa IPRED 1 så fort det första kravbrevet dimper ned i någons brevlåda. Allt som krävs är att man inte snällt betalar, utan informerar någon om vad som har hänt och sedan ser till att överklaga. Jag kan inte lova att man därmed vinner, men utan att överdriva kan jag nog lova att blogosfären kommer att sätta igång ett massivt grupparbete och mediespektakel.

Håll ditt trådlösa nätverk öppet och se till att dela ut en fet warez-share! Den mest effektiva komponenten av IPRED är din rädsla för att åka fast. Då behövs inte ens hyrsnuten.

Uppdatering: Lagen gick igenom. Anders Mildner kallar det för en sorglig dag för politiken. Den 1 April håller vi ögonen öppna för det första utpressningsbrevet, så ser vi till att göra lagen omöjlig i praktiken!

Skriven av admin den 24 februari 2009