{.aligncenter width="388" height="181"}

Picture
3{.aligncenter .size-medium .wp-image-1373 width="382" height="221"}

Okej, så Miljöpartiet är emot datalagring. De har den "åsikten". Men som Lisa Magnusson har påpekat i inte bara en utan två fantastiska krönikor så funkar det inte riktigt så.

Måste-göra-som-EU-säger-argumentet är redan avfärdat med både Rumänien och Tyskland som fall där man både har fällt direktivet och håller på att fälla det. Detta är en sak.

En annan sak är vilken knapp man kommer trycka på. Att säga att man tyvärr måste är att trycka på Bodströms knapp, på samma sätt som det inte håller fem sekunder att vara kritiskt mot FRA och sedan trycka på Tolgfors knapp.

Varför kan inte Miljöpartiet bara säga "Eftersom vi vill regera med S så har vi ändrat oss, och vår åsikt är nu att det är värt att kompromissa datalagring, frågan är inte tillräckligt viktig att kämpa för, och därmed så går vi till val på att vi trycker på Bodströms knapp".

Srsly Miljöpartiet, det är dags att ni lägger fram detta på bordet nu!

Ju mer detta pågår, desto större blir känslan av att någon håller att bryta mot fundamentala regler. Vilket leder till att ytterligare tryck byggs upp.

Här är länkar som leder till aktivistsidor där du kan kanalisera din frustration och hjälpa till att bygga bort datalagringen ur EU en gång för alla:

Skriven av admin den 18 februari 2010