Isobel nämner något viktigt i telekompaketsdiskussionen - att samarbetet kring ett fritt internet inte förtjänar att smittas av partipolitiskt eller valstrategiskt fulspel så här mot slutet.

Hon har helt rätt. Just nu är vi många som bryr oss sjukt mycket om den här frågan. Vi har insett att 166an och 138an är viktiga, och vi gör allt för att dessa ska finnas kvar. Oavsett om vilket moderparti vi företräder (själv är jag inte med i något parti alls) så är medborgerliga rättigheter och ett fritt internet innebörden av vårt samlade arbete. Det är ett sjukt tryck nu, och jag känner personligen hur nära det är att man i desperation vill hitta syndabocker. Detta är en destruktiv impuls, och de digitala armbågar jag har skickat, ber jag om ursäkt för!

Jag tänker därför inte, som utlovat, diskutera detHAX lyfter upp, även om det är en viktig fråga. Om vi tjafsar längs den gamla politikens höger-vänster riskerar vi nämligen double-fail. Vi lämnar det till sunkiga kulturskribenter och valstrategisk populism.

Ingen anledning att ge upp! Hökmark kan, om han verkligen vill, åtminstone göra ett tappert försök att ändra valordningen i morgon. Let him know.

Till och med DN har insett att det är vår nationella regering som är internetfientlig, inte våra parlamentsledamöter i EU, oavsett partifärg. Nu slutspurtar vi!

Skriven av admin den 05 maj 2009