Fp vill inte att barn ska lära sig matematik på arabiska. Miljöpartiet går till mothugg, och det uppstår en mini-kontrovers med vetenskapen i mitten:

– Det är inte belagt i internationell forskning att det ger positiva effekter på ämnet, men framför allt finns det en uppenbar risk för en försämrad utveckling i svenska språket.

Maria Wetterstrand å andra sidan:

– Det är inte bara effektivt för inlärningen i matematik, utan det är bevisat effektivt också för inlärningen i svenska. Folkpartiet motverkar allt det de själva säger sig stå för med den här typen av idiotier.

Det är mycket intressant att se politikers användning av vetenskapliga studier, speciellt inom pedagogikens områden. På något sätt gör det även att man kringskär den uppenbara politiska dimensionen av vilka språk som ska talas i landet, och i våra skolor. Kom igen fp, erkänn nu att ni egentligen skulle vilja säga det som Sverigedemokraterna alltid har sagt! Göm er inte bakom en slags förvetenskapligad teknokrati där vi ska skapa positiva effekter, det är uppenbart vilken typ av multitudeskräck som plågar er.

Den historiska kombinationen av arabiska och matematik får för övrigt det svenska grottspråket att blekna.

Läs även: Isobel

Skriven av admin den 02 februari 2009