Jag skriver idag på Expressen Debatt och går ut med en hård beskyllning till de sex folkpartister som mer eller mindre lovade att riva upp. Det är egentligen emot mina principer, men i det här fallet ser jag det som enda utvägen. Mina argument framgår i artikeln, men det finns några olösta mysterier i den här härvan som jag kräver svar på. Låt mig även framhålla att om jag har fel så kommer jag erkänna det och ta tillbaka min beskyllning, men om regeringen inte förklarar vissa punkter så står den fast.

Det första mysteriet är begreppet "trafikstråk" som används. Det kan inte vara något annat än en dimridå, och nätaktivisterna har redan fattat detta. Detta begrepp finns inte. Tala istället ur skägget med tekniska begrepp. Vad är det för något? Kablar? IP-nummer? Internet är inte ett promenadstråk. Internet korsar varje stråk med ett musklick. Ligger min mejl på stråket? Jag vet skillnaden mellan att ströva på Avenyn och Kungsgatan, men hur vet jag något om Internets?

Det andra mysteriet är "speciella domstolar". Varför just en speciell domstol? En med begränsad insyn? Med speciellt tillsatta domare? Det håller inte.

Det tredje mysteriet är varför ingen talar om kablar. Kommer det att sitta kablar hos våra internetoperatörer som går till FRA eller inte? Hur ska brevlådemodellen fungera? Om det sitter en kabel som kopierar all trafike för att sedan göra urvalet så är redan övergreppet genomfört!

Förslaget innebär givetvis förbättringar. Men varför lappa och laga när man kan riva upp och göra om... och göra rätt? Så bråttom kan det väl inte vara...

Jag är fortfarande inte övertygad och kommer inte sluta granska varje liten del av vad som görs!

(och L-ordet... jag är en principfast pissliberal som endast nöjer mig med perfektion. Jag ser ingen seger förrän dessa ridåer har klarnat.)

Uppdatering: Verkar som Magnus Norell är inne på samma spår (stråk?) som jag.

Skriven av admin den 26 september 2008