Har legat lågt med FRApporteringen de senaste dagarna. Det beror främst på att jag har jobbat offline, dels med ett bokkapitel som kommer i höst/vår som i viss mån tar upp FRA, men även situationen i Burma. Den preliminära titeln är "Motstånd i den panspektriska tidsåldern" och boken kommer i sin helhet vara präglad av många författare i Resistance Studies Network.

Det Mänskliga Internet gick hemskt bra (hjälp gärna till att bygga wikin). Vi var cirka femton som skrev brev, blandade dessa i en kartong och släppte ut dem i folkhavet på avenyn. Om de kom fram vet jag i morgon då jag ringer till GP och frågar. Men det generella intrycket vara att människor välkomnade att få ett brev i sin hand och vissa sade till och med att de skulle gå raka vägen till brevlådan. Om FRA kopplar in sig finns det alltså hopp, men det är en tunn is att vandra på. Bättre att strunta i att koppla in sig överhuvudtaget. Dokumentation kommer att dyka upp snart.

Men det kommer mera. SvD har en artikelseriekultursidan där jag kommer att skriva om FRA som ontopolitik nån gång framöver. De artiklar som har varit har både fördjupat och tagit debatten till nya dimensioner. Jag tror att det är viktigt att se FRA-lagen som något mycket större en bara en lag. Piratpartiet gör detta för det mesta och tack vare att de inte behöver kompromissa med blockpolitik och annat tjafs har de riktigt intressanta saker att säga. Kanske är det så, att politik underifrån alltid är mera intressant.

Veckans höjdpunkt är dock Debatt på SVT. Jag missade det först eftersom jag inte tittar på TV, men specialklippet när "Töllborg går loss" mot pålästa Piratpartister borde vara Tevehistoria. Jag ska inte säga något, men jag har aldrig fattat vad som är fel med "debattörer". Jag skrev under en bra artikel med Töllborg i Expressen som Oscar skrev och i just detta fall verkar det som vi delar åsikt. Men i fallet FRA har vi nog ganska olika. Töllborg var med på detta seminarium och han köpte inte mina och Kalles idéer om nya former för övervakning i kontrollsamhället...

Dessa idéer kommer vi dock att utveckla ordentligt på ett framtida motståndsseminarium den sjätte November. Alla som är intresserade får komma. Det hålls på Annedalsseminariet i Göteborg och det är väldigt oakademiskt och blandat. Studenter, aktivister och annat löst (i positiv bemärkelse) folk brukar dyka upp och så dricker vi öl och äter smält ost på Gyllene prag efteråt. Kom gärna och kritisera oss! (kritisera dock ej osten, den är helig).

Skriven av admin den 01 september 2008