Det råder oklarheter om telekompaketet. Jag kräver följande:

  1. Fjellner måste förtydliga vilken "kompromiss" han talar om här. Om det är Trautmann/Harbour är det fett kört. Den öppnar för civilrättsliga hyrsnutar och blockering av "unlawful content". EJ ACCEPTABELT.
  2. HAX har utlovat en granskning av Citizen's Rights Amendments. Plz, det är bråttom nu, och vi behöver veta var en viktig bloggare står i denna fråga. Min åsikt är att CRA är den enda tydliga vägen just nu.
  3. Hökmark bör precis som Fjellner precisera vilken 138 det rör sig om. CRA eller Trautmann Harbour? Det räcker inte med fina ord, vi måste ha exakta uppgifter - vi jobbar på detaljnivå, så ge oss alla kort på borden.

Som jag ser det, är civilrättsliga privatpoliser inte acceptabla. Kompromisser som ändå släpper in dem är värdelösa. Fler aktörer, dels inom oppositionen (s, v, mp) och dels Piratpartiet, Junilistan och Feministiskt initiativ bör ta tydlig ställning. Inte bara för att det är rätt väg att gå, utan för att det är ett guldläge att hetsa mot regeringen, näringsdepartementet och ett sätt att vinna EU-valet. Do it now!

Uppdatering 1: De gröna stödjer CRA.

Skriven av admin den 30 april 2009