Under sommaren, vad det nu innebär, kommer denna blogg att skifta i karaktär. Den senaste tidens kaotiska nätpolitik kommer att läggas åt sidan. Detta av flera andledningar. För det första måste jag arbeta med texter, vars hastigheter är lägre, åtmistone i förhållande till format, främst inom filosofin och vetenskapsteorins domäner. För det andra anser jag inte att jag har något vettigt att säga om internet just nu. För mycket guldfiskminne och för lite tänkande...

Då jag har installerat det oerhört smarta programmet macfreedom kommer jag även att vara afk en hel del. Programmet stänger ned nätverksanslutningarna på datorn på inställd tid, och vips funkar inte internet längre. Jag kommer alltså skriva ni vet sån där pre-internettext som man sparar på disk (jag gillar uttrycket skiva just här).

Hursomhelst. Jag gissar att jag har två sorters läsare, av kommentarerna att döma, som ofta överlappar varandra. De som gillar nätaktivism och de som gillar filosofi, eller både och.

Internet är dock mera än digitala uppkopplingar. Nätet ger verkningar på den analoga världen. Jag tror att jag behöver utforska internet-afk lite mera för att återkomma till nätpolitiken med något vettigt att säga. Ni som inte kan få nog av nätpolitikkickar har, förutom en ångande blogosfär, även en ny karamell att suga på. Telecomix News Agency Internetional håller på att bygga upp en global kaoskorrespondens om nätpolitik. Än så länge finnsderas twitter som man kan följa, vilken uppdateras av ett kluster av korrespondenter. Ibland överklockar den dock och blir avstängd, men det tillhör lite dess karaktär.

Alltså, ni som är lika filosofnerdiga som jag – förvänta er lååånga och utdragna torrbloggsutläggningar, skrivna från doften av gamla böcker och blaskigt bibliotekskaffe.

Trevlig sommar!

[tiominuters onlinetid över, tillbaks till blackout internet]

Skriven av admin den 10 juni 2009