Eftersom jag är spinozist firar jag inte jul, men detta till trots gillar jag att ge bort saker. Dock problematiseras ju hela "bort" i "att ge bort", eftersom i det inte finns någon brist i det kopimistiska århundradet. Gåvan, FRA versus LOVE (klicka för att ladda ned), handlar till en början om att "Sten Tolgfors has commanded mass surveillance over the Swedish population. It is called the FRA". Men sedan kommer Agnes in i bilden (som jag har skrivit om tidigare), och till en början verkar det som om FRA kommer att plåga oss om och om igen. Men sedan viker låten upp på ett nytt konsistensplan, där kärleken; via Agnes och Gabriel de Tarde, blir det sätt som vi jobbar på.Vicki the Robot sjunger ett citat av Tarde (ur Laws of Imitation) som lyder:

But shall we say, as to passions, that admiration, confidence, love, and resignation are superior in this respect to contempt, distrust, hatred, and envy? In general, yes, otherwise society would not endure.

Således innehåller min julklapp till alla som läser denna blogg en kärleksförklaring till passionen, självsäkerheten och ödmjukheten till alla som kommenterar, läser och dyker upp på denna blogg. För som Tarde säger, är allt detta överlägset hatet, avskyn och avundsjukan som vi finner i den repression som kontrollsamhället utgör. Utan den kärlek som vi skapar mellan oss alla, skulle det nämligen inte finnas något samhälle att övervaka. Det skulle inte finnas några samhällen alls. We are superior! - Fuck the FRA!

Skriven av admin den 20 december 2008