Picture
1{.aligncenter .size-medium .wp-image-1238 width="300" height="176"}

Idag lanseras Ipredator till allmänheten. Jag har själv använt tjänsten ett tag nu och måste härmed lovorda den. På två sekunder byter jag min vanliga IP-adress mot en helt anonym. På två sekunder försvinner min trafik in i ett vitt brus av krypterad information. På två sekunder vet jag att oavsett vilken konstig uppkoppling jag råkar sitta på så är mina kreditkortsnummer, mina lösenord och mina personliga data är säkra.

Så länge inte kryptering förbjuds, eller VPN-tjänster faller under något datalagringsdirektiv, är denna typ av tjänster det som håller FRA och IPRED på armlängds avstånd. Sett ur detta perspektiv är Ipredator det mest konstruktiva som kommit ur FRA-motståndet. Ipredator bygger bort problemet.

Dessutom har Ipredator ibland den effekten att det till och med ger oss snabbare internet. Det är knappt märkbart i Sverige, men det finns länder där visa protokoll stryps och där deep packet inspection är standard i näten. Tänkte du på det Bodström?

Meddelande till FRA: Jag vet att ni inte avslöjar era metoder. De är såklart jetehemliga. Men jag är oerhört nyfiken på hur ni har tänkt er att all denna trafik skulle kunna avkodas. Ja, ni har en snabb superdator. Men ORLY, till och med en n00b som jag fattar att det inte funkar. Kan ni inte ringa mig och bjuda in mig till Lovön, jag kommer gärna på studiebesök.

Skriven av admin den 28 november 2009