Det kommer inte att beslutas om IPRED på torsdag. Det är svårt att säga om det är bra eller dåligt. Man kan ju tänka sig att regeringen vill ta upp det vid ett senare tillfälle när debatten har lagt sig. Men, å andra sidan vet vi att det knappast kommer att hända. FRA-debatten bara växte i styrka!

Samtidigt påpekar internetoperatörerna det absurda med IP-nummer som bevisbörda, något som Copyriot redan har uppmärksammat. Men mera allvarligt är de "filmskapare" som nu har skrivit brev till regeringen med sloganen 'vi slutar göra film om ni inte röstar igenom IPRED'. Som Rick påpekar, leder deras resonemang i slutändan till att vi måste kroppsvisitera människor för att se på deras USB-minnen. Jepp... "fildelning" är inte nödvändigtvis IP-baserad. Dags för gammelmedierna att lära sig begreppet sneakernets kanske.

Men hur kommer det sig då att SF rapporterar om "Århundradets bästa biosommar" (pressmeddelande 20080807) (tack akhi för länk)? Folk verkar gilla bio. Bio går inte att digitalisera. Gör biofilmer! Om ni endast vill göra film med IPRED, well, då är det nog dags att söka ett nytt jobb. Film verkar vara en lukrativ business, så ni måste ha gjort något radikalt fel... gör om, gör rätt!

En rättsosäker IPRED-lag skall inte drivas igenom av ett fåtal åttiotalsartister och en skock verklighetsfrämmande filmskapare! Inte heller av antiintellektuella författare som blandar ihop upphovsrätt och äganderätt!

Framtidens kulturpolitik bör istället driva ut formatnihilismen och sluta lyssna på dessa reaktionära anti-marknader som riskerar att införa ett hyrsnutsamhälle!

Skriven av admin den 26 november 2008