När det gäller teatern i Stockholm nästa vecka verkar det som om det kommer bli ett spektakel av rang. Det borde kunna hända något mycket intressant med så många bloggare och mikrobloggar(e) närvarande, samt bambuserstreamar.

Om förra årets viktigaste mediehändelse var bloggbävningen kring FRA, kanske rättegången mot The Pirate Bay tar hem priset 2009. Men, förhoppningsvis på ett helt nytt sätt. Denna gång finns det fysiska platser på ett helt annat sätt än under FRA. Det finns en buss, en tingsrätt, fest(er), osv. - alltså en mängd punkter där det digitala och det analoga möts på intressanta sätt. Under FRA-debatten satt jag endast framför min dator trettio mil bort, vilket visserligen inte hindrade mig från att tokskriva.

Intensifier kommer att vara på plats från och med måndag eftermiddag eftersom jag har min "årliga" Foucaultföreläsning på måndag morgon. Tyvärr kommer jag att behöva pendla fram och tillbaka till GBG för jobbrelaterade saker, men jag missar för allt i livet inte festen.

Jag ser hemskt mycket fram emot att träffa mina bloggosfärvänner, både er som jag har träffat vid ett flertal tillfällen, och er som jag endast har lärt känna via this thing called the Internets. Vi syns i och omkring bussen!

Mina inlägg märkta "The Pirate Bay" kommer att syndikeras på bland annat live.piratpartiet.se, och för att försöka bidra med något originellt i debatten kommer jag troligtvis att skriva som jag brukar: fördjupande, i affekt snarare än i förnuft, och med en hel del stavfel :)

Min twitter kommer nog att vara ganska TPB-smittad nästa vecka: följs på twitter.com/intensifier, samt på bloggy: intensifier.bloggy.se

The Pirate Bay har en enormt positiv verkan på allt som kan kallas nätaktivism/internet. När servrarna togs ned av snuten dubblerades Piratpartiet, och jag tror även att många andra insåg hur stort detta var. Förmågan att dubblera sig varje gång någon huger med en yxa... is very rhizomatic!

Vi syns på och runt nätet

Skriven av admin den 12 februari 2009