Snart går vårens Resistance Studies Seminars av stapeln. Som jag tidigare nämnt jobbar dessa seminarier med öppenhet och gränsöverskridande som metod, något som även är andan för rsmag.org.

Det kommer att talas om motstånd och identitet, Balder Lingegård och Rikard Fröberg kommer att tala om fildelning, min kollega Niklas Hansson kommer att tala om nätverkspolitik och det kommer att diskuteras psykologi, ekonomi och dess relationer till motståndspraktiker. Även konkreta fall kommer att tas upp, exempelvis ETA och Palestina, samt motstånd mot privatisering i Indien. Kort sagt, ett smörgåsbord!

Mina tidigare raggningsförsök till seminariet bland Intensifierläsare har gått ganska bra och seminariet växer i storlek och berikas med en mångfald av perspektiv. Dessutom bygger vi postseminarium på Gyllene Prag efteråt, dit alla är välkomna att äta ost och diskutera motstånd under relaxade former.

Just nu pågår motståndspraktiker överallt och en rad händelser och sakfrågor skapar och förändrar samhället. Ta med era vänner and join the resistance studies seminars!

Skriven av admin den 15 januari 2009