[caption id="" align="alignnone" width="420" caption="Johan Axhamn bredvid Monique Wadsted och Jan Rosén"]{width="420" height="315"}[/caption]

Johan Axhamn har ju som bekant skrivit ett rejält snömosinlägg i SvD angående internetblockeringar, där han föreslår att "berörda intressen", alltså upphovsrättsindustrin, ska få kontroll över någon form av censurlistor på internet.

Min personliga åsikt är diametralt motsatt. Internetoperatörerna måste försvaras. Mere conduit måste försvaras och specialintressen från meningslösa branscher måste hållas borta från vårt viktigaste sätt att kommunicera med varandra.

Eftersom jag själv är doktorand så är jag intresserad på ett frågande snarare än ett anklagande sätt att googla runt lite kring Axhamns meriter. Men det ser ju lite konstigt ut ändå med ett CV som ser ut så här:

Dessa två företag (ja, de är företag) är ganska osympatiska. Kluwer är ett av de där jätteförlagen inom akademin som gärna ser en konserverad upphovsrätt, och Thomson, som egentligen heter Thomson Reuters har i princip monopol på metadata inom citeringsindex, inte bara för juridiska verk utan för hela Science citation index.

Några andra meriter är:

Utöver detta behöver kanske inte uppdragen för Nepotia nämnas. Hur långt kan man gå som doktorand är frågan? Vad hände med det vetenskapliga ethos disinterestedness...

Skriven av admin den 16 november 2010