Det finns två olika nivåer av FRA-kritik. Den ena divisionen (för att använda en sportmetafor) handlar om att man ska ha signalspaning, men om FRA är rätt form för denna eller inte. Den andra divisionen har som fråga: ska vi koppla in kabeln, eller inte?

Detta leder till två skilda ståndpunkter. Piratpartiet är oproblematiska; de kommer att göra allt för att ingen kabel ska kopplas in, och de förhandlar inte i denna fråga. Bra jobbat! Men å andra sidan, lätt sagt när man inte sitter i riksdagen. Men hur står det till hos Miljöpartiet, som för övrigt gjorde en fantastisk insats i riksdagsdebatten? (Lage var en av de mera intressanta talarna), (jag gillar verkligen miljöpartister, och partiet, de är snälla, smarta och etiska). Men det hörs några oroväckande viskningar om kohandel kring FRA med socialdemokraterna.

Några ord från mig till Mp:

FRA är som Tjernobyl och kärnvapen. Det finns inga bra reaktorer, inga bra stridsspetsar. Det finns antingen Radioaktivität, eller så finns det inte. Det finns antingen massavlyssning, eller inte. FRA kan aldrig bli bra. Binärt!

Säg så till Bodströmsossarna (kom igen Mp, tänk på alla bloggar som kommer att gilla er i två år framöver), och hälsa dem att om de vill vinna rödgrön seger om två år... well... det enda som gäller är att göra FRA arbetslösa och bygga ett samhälle utan dem... det går, jag lovar!


Fotnot: Hur klimatsmart är FRA egentligen. Världens femte (nu elfte) fetaste superdator... det är ett kluster som motsvarar en hel del kilowattimmar... kanske några vindkraftverk, vad vet jag... för att inte tala om de där flygningarna till Egypten och en bukt...

Skriven av admin den 08 juli 2008