Det sägs att hoten mot högskolorna ökar. Fara och färde! Ring homeland security! Jag går i min skräck för samhällets psykopater alltid snabbt till biblioteket på min arbetsplats. De ligger i travar längs korridorerna med knivar i fickorna redo att hämnas för den där tentan jag underkände.

Offentligheten måste begränsas. Därför har vi installerat larmsystem vid varje dörr nu. Jag går alltid med mitt fotolegitimerade passerkort väl synligt. Väktarna kommer på några få minuter. Speciellt den där dagen när jag jobbade en lördagmorgon och ett av låsen inte funkade. Då stormade de in på mitt kontor, allt för att jag skulle känna mig trygg och lugn, och bad mig legitimera mig. Jag hade som tur var passerkortet nära till hands, och de hade batongen.

Vi är en del av samhället och våra föreläsningar är offentliga. Men det är ju ett enormt problem eftersom vi inte vill ha in hotet på våra rum. Så det är nog bättre att vi låser elfenbenstornet. Vi forskar ju! Så jävla seriöst... och vi är ju så himla kritiska.

Men nu finns det ju ett annat problem. De kan ju lura i buskarna utanför universitetsbyggnaden. Visserligen funderar jag på att köpa en stadsjeep eftersom parkeringshuset är låst. Då kan jag storma ut i 70km/h, och om de står där kan inget stoppa mig.

Det nya universitetet: ett gated community!

Skriven av admin den 22 juli 2008