Hata(-)lagringsdirektivet

{.aligncenter width="415" height="311"}

Miljöpartiet och Vänsterpartiet är EU-kramande svikpartier. De tänker göra den berömda Fredrik Fegerley-manövern och inte rösta emot datalagringsdirektivet. De är båda sugna på att sitta med Bodström i regeringen. Tänk när vi får Bodis som justitieminister! Vilken fantastisk triumf för hetsövervakning!

Datalagringsdirektivet är värre än FRA. Visserligen är det kanske omöjligt att göra en sådan grov jämförelse, men de skiljer sig åt ur några kvalitativa aspekter.

Det finns en livaktig nätaktivism kring datalagring, där allt fler Europeiska kluster börjar samarbeta. Werebuild / Telecomix jobbar bland annat med att förhindra just tvånget att införa direktivet nya medlemsstater.

Sverige behöver inte införa datalagring. Tvärtom har vi ett guldläge för att avskaffa det i hela EU, något som Mp och V borde inse. Dessa båda EU-kritiska partier borde vara lite aktivistiska istället för att lyda varje blinkning från Bryssel. Skärp er! Om ni överhuvudtaget ska vara trovärdiga i er EU-kritik så kan ni ju inte kvitta bort era principer som regeringskåta Bodströmtofflar, det håller liksom inte. I princip sysslar ni med vapenexport av övervakningsteknologier, något som bland annat jag och Johanna Nylander har påpekat.

Jag tror varken Mp eller V vill ha tvångsdatalagringen. Hugo Chavez vill ha den, Iran gillar den och Kina har den redan. Dessa länder vill mer än gärna legitimera sina metoder med det sköna Sverige som förebild! Normalisering av tvångsövervakning är en form av våldsnormalisering.

Som vanligt gäller Bodströmtunnlar för att undergräva Lagen med Prometeusteknoaktivism. Med enkla medel, proxyservrar och VPN-tunnlar, kan man lätt kringgå datalagringen. Darknets är också trevliga, kolla gärna instruktionsfilmerna hos instruction.telecomix.org.