Det finns nu bara en sista chans att FRA-lagen stoppas. Regeringen harbeslutat att låta lagen träda i kraft från den första januari, och då utan de ändringar som föreslagits (dessa kommer "senare"). Alltså handlar det om en omröstning där S och Mp har lagt en motion om att riva upp lagen som är det enda tillfället. Sen är FRA-samhället här! Det hänger på alltså på vår yttersta lagstiftande instans... och som Christian säger, så finns det egentligen en majoritet för att riva upp monstret. Jag hoppas kanske lite på de politiker inom alliansen som är emot lagen, men jag har med sorg i själen sakta tappat hoppet... usch... jag kan inte ens tänka på det. Jag jobbar inte så (mer om detta i nästa post).

Mark Klamberg har skrivit en bra artikel i Expressen där han kräver en ordentlig utredning av vad FRA har sysslat med, i enlighet med centerns förslag. Dessutom har Markäven funnit Vicki the Robots utläggning om panspektrocismen. I söndags deltog även Mark i konferensen Cognitive Capital and Spaces of Mobility här i Göteborg. Jag filmade hans presentation och lovar att få upp den på nätet så fort som möjligt. Den innehöll många intressanta poänger om intelligence och Automatiserad DataBehandling!

Det är därmed kanske snart dags att tänka om när det gäller FRA. Jag har skrivit nästan hundra bloggposter som har varit kritiska, tio gammelmedieartiklar, en editorialspalt, och är i görningen att ta fallet FRA till Tyskland till helgen (se nästa bloggpost). Jag och Kalle kommer att tala om framtida motståndsstrategier i morgon, och alla är välkomna! Jag tror att det är samarbete som gäller nu. Ska vi leva med FRA i framtiden så gäller det att vi har något mer att komma med än bara kritik!

Skriven av admin den 04 november 2008