Writing+Foucault{.aligncenter .size-medium .wp-image-1194 width="277" height="300"}

Hur får man tag i den perfekta polotröjan. Det känns som att de inte längre existerar utanför de svartvita fotoarkiven. Deras perfekta veckningar längs kroppen, den lagom höjden som gör att det inte ser töntigt ut, och färgen som alltid måste vara matt, men inte färglös. Habegäret gör att man greppar efter en platonsk essens samtidigt som man vet att den aldrig går att få tag på annat än genom tur.

Photo
36{.aligncenter .size-medium .wp-image-1195 width="211" height="300"}

När det är höst kommer den stilla längtan efter solljus. Då och då, under de gråa Göteborgsmolnen, vill man ha solen rakt in genom hjärnbarken. Man spärrar upp ögonen och känner smärtan av det bländande ljuset, och när man sedan sluter ögonen ser man röda pulser genom ögonlocken. Shutter shades är helt klart rekommenderade. De stänger inte ute det farliga UV-ljuset som man så desperat suktar efter. Det är ju trots allt så att allt det goda i livet förr eller senare leder till döden.

IMG_0457{.aligncenter .size-medium .wp-image-1196 width="300" height="225"}

När längtan blir som starkast måste man ta på sig halsdukar av egyptisk bomull. Jag bär dem alltid i öknen. Det är ungefär lika obligatoriskt som att bära kavaj på stranden. Att bryta mot den heliga traditionen av att ha på sig shorts är som att svära i the Church of Charter Tourism (tm). Hösten måste ackompanjeras med stora överdoser egyptiskt te med tre skedar socker. Dock kompenserar det sällan för den riktiga solen.

Photo
41{.aligncenter .size-medium .wp-image-1198 width="300" height="225"}

Under SJ-vintern är det i princip bara trenchcoat som är fungerar för att kunna tänka på tåg. Det är även viktigt att man undviker personliga möten med personalen. Sakta vaggas man in i stålburen och spiller kaffe på laptopen med jämna mellanrum. Ändå är det något som aldrig upphör att passera genom tankarna...

IMG_0455{.aligncenter .size-medium .wp-image-1199 width="225" height="300"}För samtidigt som det mörka landskapet rusar förbi återkommer ständigt tankarna om solen i öknen. Det är som att Ra kallar mitt i den tågiska maskintriumfen, som om solgudarna var inbyggda i högspänningsledningarna. Solen måste döva, kylan från ryggraden måste svalna och ersättas med ljuset, ljuset från de faraonska gudomligheterna. Ökensanden smakar så ljuvligt när man greppar mot himmelen!

bild{.aligncenter .size-medium .wp-image-1200 width="225" height="300"}

Solnedgången över Vätterns strand sker allt tidigare nu på hösten. Ibland formar molnen figurer som påminner om ansikten. Som om det fanns någon där bakom som ville se ut över det mörknande landskapet och se ned över skuggorna. Det finns ingen återvändo nu. Mörkret är här för att stanna månad in och månad ut. Enda sättet att undslippa det är att sätta sig i en flygplanskapsel, göra så att tid och rum övervinns av maskintriumfen återigen.

Det finns ingen harmoni. Allt vi gör i jakten på solens strålar går via Prometheus.

Skriven av admin den 17 november 2009