Centern vill ju som sagt putsa fasaden på IPRED genom att man först ska varnas om man "laddar ned". Det är en grotesk smygmanöver som får långtgående konsekvenser ända ned tillvåra trådlösa routrar. Faktum är att hyrsnutdiagrammet kvarstår. Precis samma sak hände med FRA. Då kallade jag ändringsförslagen, som innehåller dimridåerna "specialdomstol och trafikstråk", för en avledningsmanöver i Expressen. Min slutsats, även om den där riktades främst mot folkpartiet, kvarstår: Det är inte en liberal politik att göra på detta vis!

Det är i mina ögon ett teknokratiskt förhållningssätt: Att först kasta ut fram ett monstruöst IPRED eller FRA, och sedan få det att se ut som att man backar och ingen-fara-här-flaggan vajar som ett smutsvitt banér över integritetens wasteland.

Istället för att syssla med en bräckligt putsverk (fasader brukar flagna efter ganska kort tid) bör man ta frågorna i sin grundförfattning istället. FRA - kabel som kopierar all internettrafik; IPRED - hyrsnutar får hämta ut IP-nummer. Problemet är att båda dessa förhållanden är politiska landminor som vår regering inte vill/vågar/klarar av/tycker är strategiska/ att hantera.

Skriven av admin den 19 november 2008