Okej. Det är toktryck i nätpolitiken just nu. Det finns ingenstans att börja och ingenstans att sluta. Således tänker jag ge lite uppdateringar vad som är planerna för Intensifier och werebuild.eu.

Denna vecka kommer jag att medverka i en panel på Deutsche Welle Global Media med titeln Information Technology; Preventing or Provoking Conflict? i den gamla västtyska huvudstaden Bonn. Jag är inbjuden av FIfF, i vars tidsskrift jag bland annat har skrivit om nätpolitik tidigare.

Jag kommer att tala om hur nya medier, exempelvis irc, twitter, mediawiki, etc. gör det möjligt att driva aktivistiska, projekt både på mikronivå ända upp till globala territorier. Allt med färska exempel från telekompaketet, laquadrature du net och werebuild.eu. Så vi jobbar. Dessutom ska jag träffa representanter från Arbeitskreis Vorratsdatenspeicherung och planera samarbete inför krumbukterna kring implementeringarna av datalagringsdirektivet i Sverige.

En annan kul grej som händer med werebuild.eu är vår första bot. Den heter telecomix / Adelsmannen. Om man går in i #telekompaketet på irc.freequest.net så  twittrar den, och vem som helst kan uppdatera den direkt via kanalen. Så om man följer telecomix på twitter får man senaste uppdateringarna från vad som händer inom telekompaketet, ACTA, Ipred, etc. Eftersom alla kan uppdatera den... så kan man kalla det hela för kaostwittrande.

Under sommaren kommer det arrangeras djuplodande telekomforskning i Göteborg, i ett samarbete med werebuild.eu och det göteborgska Piratpartiklustret. Tänk hårdvara från tidigt 90-tal, minitelterminaler från typ 80-talet, obskyra nätverksprotokoll, faxar som centralt nav i nätverket och hadopi-simulationer. Distribuerade kaosnätverk som samtidigt är kompletta kontorslösningar... Vill du medverka så kom till kanalen på irc.

Efter min medverkan vid Deutsche Welles konferens åker jag till Venedig för Embassy of Piracy. Det ska bli sjukt roligt att knyta kontakter med internauter från hela världen. Jag lovar att blogga därifrån.

Sist men inte minst planerar jag att dyka upp på Piratpartiets valvaka i Malmö. Det är ju där som det händer nuförtiden :D

Piratpartiet... just det...

Isobel Hadley-Kamptz skriver en mycket läsvärd ledare om varför hon kryssar Amelia, ett val som jag själv gjort och med största sannolikhet inte kommer ångra. Dock är Isobel inte sparsam med kritiken... men så läser man detta hos Rick Falkvinge. Åh va glad jag blir! Så här vill jag att partiet jag röstar på ska agera!

Piratpolitiken är ungefär som ålens politik. Ni vet, om havsströmmarnas temperatur blir fel så hittar inte ålen till sina parningsplatser i Sargassohavet och dör ut. Då blir det inte rätt. Nätpolitik fungerar nämligen med monstruösa hastigheter, och ibland går det lite för fort. Då riskerar den att bli anafylaktisk, previs som ålens blod.

Dessutom har Marcin skrivit väldigt bra och klokt om varför han kryssar Amelia. Läsvärt!

Sommarens nätpolitik har... bara börjat...

Skriven av admin den 02 juni 2009