Okej. Det gick bra igår.

Idag intervjuade DN migoch jag sade följande (min fetstil):

  • Telekompaketet så enormt genomgripande. Det står för en mycket mer grundläggande arkitekturförändring av internet än vi sett tidigare. Om till exempel Telia i egenskap av internetoperatör inte gillar en innehållsoperatör, säg Skype, så kan Telia blockera dem. Det där blir väldigt svårt att ta sig runt.

Han menar att nattens och dagens jubel i bloggosfären inte är ett uttryck för total tillfredställelse – liksom Horten påpekar han att det är för tidigt att ropa hej.

Okej. Telekompaketet.se var bara första steget. Internet är sjukt tacksamt för alla som lade ned engagemang i att kontakta ITRE-ledamöterna. Vilken enorm kraft!

Nästa steg är att förklara Citizen Rights Amandment. Erik Josefsson skriver:

Eva-Britt Svensson kommer [den 5 Maj] att lägga ett paket med Citizens' Rights Amendments (del 1, del 2, del 3). I skrivande stund hoppas jag intensivt att de MEPar som inte kan få med sig en hel grupp kommer att samarbeta för att samla de nödvändiga underskrifter som behövs för att lägga åtminstonde 138 och 166 (om nu 138:an inte antogs), och kanske fler förslag. Återkommer.

För att detta ska bli en issue måste vi förklara för internet och medierna vad detta innebär. Troligtvis måste vi även förklara vad telekompaketet är. Därför har jag plockat fram en wiki som legat i träda på denna adress: http://werebuild.eu/wiki/. Här kan det skapas kunskap om telekompaketet - dela med er av kunskapen - det är vårt effektivaste verktyg. Och kopiera friskt och översätt från laquadratures wiki.

Eftersom vi inte har lön från lobbyorganisationer är det endast med kollektiv kunskap som vi kan göra något vettigt. Även den som bara bidrar med några meningar, kollar lite fakta, eller lägger till en länk kommer bidra till det gemensamma och delade.

Åsa Torstensson lägger ut rökridåer. Det är mycket fulspel där nere. Vi ska se till att ingen slinker undan granskning.

Tips journalister och bloggare: Läs Le Domaine d' Anais för de senaste uppdateringarna från Frankrike (Sarkozy är nog inte glad idag). Häng i irc-kanalen #telekompaketet på irc.freequest.net, eller i #laquadrature på irc.freenode.net. Här sker saker i realtid.

Skriven av admin den 22 april 2009