De har inte släppt tanken om den dolda agendan på DN, som jag härmed slutar länka till. För vad skulle poängen vara med att koppla ihop bloggar och traditionella medier om DN inte läser vad som har skrivits de senaste 24 timmarna?

Det är klart. Det måste vara jobbigt för en av våra största tidningar att inse att de inte är så himla viktiga längre - att The Pirate Bay står för länkar och inte deras dyra helsidesannonser. Ännu jobbigare måste det vara att inse att bloggar kan samarbeta och gräva mycket djupare än vad deras utbildade journalistkår förmår att göra innan semestern ska tas ut.

Det hela vittnar om en oförmåga att förstå att människor med vitt skilda bakgrunder och intressen faktiskt kan skriva utan att få betalt per tusen tecken. Den där massan där utanför Stockholms tullar, som vi aldrig såg i korridorerna till journalisthögskolan, de kan skriva och har åsikter! OMG! - antingen är de köpta av en underliggande agenda eller så är de galna! De skickar inte längre insändare till vår redaktion som vi kan skratta lite åt på fikarasten. De har såna där "dagböcker på internet" som man bara trycker "publish" med så publiceras det.

Men nu helt plötsligt blev det ju en massa snack om FRA-lagen. Tyvärr var det inget scoop på DNs redaktion som stod för avslöjandet, som de sen stolt kunde skicka för att ta emot journalistpriset. Istället blev det Fredrik Strage som youtubade (det där nya som är som teve fast på datan). Nej, i stället var det internetdagböckerna som organiserade sig. Bäst att vi hittar på en förklaring, vi kallar dem "superlobbyister" så kanske Federley blir glad igen. Ja, det blev han, det skriver han på sin dagbok.

Skriven av admin den 02 mars 2009