När det gäller telekompaketet, den viktigaste EU-frågan inom ramen för Piratpartiets tre fokusområden, ser det ganska tomt ut. Här är lite statistik över hur många gånger telekompaketet har behandlats, kritiserats eller ens nämnts som huvudtema bland några av partiets toppbloggare de senaste tjugo inläggen. Dock finns det bättre resultat längre ned.

  1. Anna Troberg - 0
  2. Opassande - 3
  3. Rick Falkvinge - 0
  4. Christian Engström - 2
  5. Piratjanne - 0

Listan är givetvis ofullständig och utgår från de rss-feedar jag prenumererar på. Jag kan även ha missat något (kommentera gärna). Jag tycker att telekompaketet borde vara den viktigaste frågan, inte bara då den motsvarar Piratpartiets principprogram, utan även då det faktiskt snart är val till just EU-parlamentet. Att den har affekterat mig personligen beror på min starka övertygelse om att bevara fria kommunikationsflöden på nätet, och hatar brute-force-inlåsning på operatörsnivå. Det är så nära censur man kan komma, och ett jordklot som bygger upp gränser mellan människor tror jag inte är rätt väg att gå.

Nu över till guldklimparna som gräver, forskar och gör ett stort arbete (kommentera om ni hittar fler, jag samlar):

Plus alla som har bidragit till WeReBuild-wikin - Fantastiskt grupparbete. Vissa har översatt långa texter, vissa programmerat så att direktiven kan hämtas direkt från EU. Nu finns det till och med en 10- och en 20-sekunders introduktion till telekompaketet. Allt förarbete finns i wikin och får kopieras friare än fritt!

Utanför Piratpartiet finns Le Domain de Anais med färska analyser direkt från kontinenten (win!) och Erik Josefssons ihärdiga och djupdykande infall. OMG-internets är vid den internetionella forskningens framkanter och HAX blixtrar till ibland (även om jag inte håller med om hans analys av operatörer på en "fri" marknad). Även Techrisk har uppmärksammat, samt Nemokrati.

Länka gärna in om du känner någon som inte nämnts men som har skrivit om telekompaketet (eller om du själv har gjort det). Jag ska försöka bygga upp en rss-syndikering av dessa bra bloggar. Här finns nämligen ett helt EU att bygga om...

För internets väl.

Uppdatering: Länk till Amelia Andersdotter (igen, igen) och Leo Erlandsson. *blir glad*

Uppdatering 2: Lisa jobbar stort.

Skriven av admin den 26 april 2009