Från och med idag går det att förhandsbeställa min bok, det nätpolitiska manifestet, hos Ink bokörlag.

Så här beskrivs innehållet:

Det nätpolitiska manifestet är den tredje boken i serien Ink manifest. Den tar dig från Teherans gator till nätets djupaste darknets, från tingsrätten i Stockholm till de surrande datorhallar där varje steg du tar på nätet registreras. Det är en svindlande text som visar hur internet kastat omkull vår politiska tillvaro och bundit oss vid en teknologi som inte går att skilja från våra liv. Nätet är en möjlighet till politisk kamp och frigörelse, men det kan också utgöra ett verktyg för övervakning och repression. Genom en analys av de senaste årens konflikter kring The Pirate Bay-rättegången och genomdrivandet av FRA-lagen, men även globala nätrelaterade händelser som demonstrationerna i Iran och hjälpkonvojen till Gaza, visar Christopher Kullenberg vägen till ett kompromisslöst nätpolitiskt motstånd med räckvidd långt utanför fiberkanalerna.

Böcker är böcker, och jag har skrivit på manifestet väldigt länge för att vara mig. Texten har manglats fram och tillbaka mellan mig och det fantatstiskt bra redaktörskapet, vilket har lett fram till en text som skiljer sig ganska mycket från hur jag skriver här på bloggen.

Dessutom medverkar jag i radioprogrammet Kapital, Identität, Macht, där jag intervjuas av Kalle och Otto om bokens innehåll, och vi pratar nästan en timme om nätpolitik, nätaktivism och kryptotunnlar. Jag förklarar även ett av bokens centrala begrepp - nätvaron -  och tillsammans analyserar vi interweb.

Copyriot skriver om två andra spännande manifest som kommer i samma serie, som jag verkligen vill sätta tänderna i så fort som möjligt.

Skriven av admin den 19 juli 2010