FRA-Åkesson är pressad nu. Varje ord han säger kommer att bli en smaskig rubrik. Tidningarna flockar sig som vargar kring FRA. Den som biter hårdast vinner bloggarnas twinglande.

Det är bra att trycket ligger på. Ryssland är nu nästa fokus, och det sätter alliansens aggressionspolitik i nytt ljus. Men hur ska de ha det på FRA egentligen? Åkesson i DN:


- Det finns mycket, mycket information på det som vi kallar för det globala nätet, till exempel om säkerhetsläget i Afghanistan. Den kan vi komma åt genom den här kabelaccessen.

Jag undrar vad det globala nätet är, för det första, och för det andra: Sade inte Anders Wik att det inte gick att spana på Talibanerna i Afganistan. Hur ska ni ha det?

Alliansen - ni måste backa nu. Ni har gått för långt med ert försvar av FRA-lagen som ni har tänkt ta med er i graven. "Vi måste ha signalspaning! Vi måste ha signalspaning". Vi måste ha "säkerhet" för "nationen". Vad är detta? Var är hoten och varför är det så bråttom? När konstitutionella fri- och rättigheter skyfflas undan snabbt brukar det, om man ser till historien, vara något lurt på gång.

Jag tror inte Odenberg och Reinfeldt vill nationens bästa. Det här handlar om hybris, kanske för att bli en nod i Echelon. Jag gillar inte Hitlerjämförelser, men de står som spön i backen just nu. Desperation. Mycket hetsigt från exempelvis Per Ström.

Det är verkligen en konstig stämning nu. Varenda tidning fyller på. Gammelmedia gör ett bra jobb, speciellt Expressen och SvD som tar frågan på allvar. Jag väntar nu på att tidningarna snart börjar strejka - det handlar ju om meddelarskyddet god damn it! Dags att gå från att vara aktörer som rapporterar till aktörer som visar hur allvarligt detta är?

Det skulle kunna gå till ungefär så här:

  • Publicera varje måndag en svart framsida i alla tidningar. Svart måndag är symbolen för när meddelarskyddet avskaffades i Sverige.
  • Vägra allianspolitikerna plats på debattsidor tills det att de river upp lagen. Oroa er inte! Ingen kommer att tycka att ni är "partiska". Det här handlar ju om ERA existensvillkor! Opartiskhet gäller i normalrapportering, inte i kristillstånd. **Kan journalister strejka för högre löner, så kan de fanimej strejka för meddelarskyddet! Eller hur?!? (det vore tjänstefel att påstå motsatsen)**
  • Satsa all grävande journalistik på FRA-frågan. Kalla hem de semestrande; vila kan vi göra när det här är över! Gräv i varenda liten tråd, bryt mot journalistikens etiska principer - alliansregeringen har ju redan våldtagit era villkor, de förtjänar inte att ni ska vara fair and balanced. Samma gäller FRA och deras anställda. Visst, man ska aldrig kränka oskyldiga personer, men FRA har legat i det dolda bakom hemligstämplar alldeles för länge. Om de ska få koppla in sig om ett år, well då får de tåla att man trampar dem på tårna lite grann först
  • Det är som en serie av svarta hål nu. Saker och ting slungas runt i offentligheten och det är svårt att säga vart de sugs in. Hur som helst kommer det nog inte att sluta snyggt. Tredje statsmakten - se upp! Den här regeringen är ett ånglok från helvetet; det är bara att lyssna på dem, de har inga argument - de vills stå fast för fasthetens skull. Det bara tickar på och de är så bestämda att de aldrig kommer ångra sig. If the war is lost, may the nation perish. "Vi har vunnit valet, så nu är det vi som bestämmer här... nej, vi tänker inte lyssna på protesterna... vi har vunnit valet! Hör ni inte vad vi säger... tyst nu!".

    Skriven av admin den 10 juli 2008