SvD skriver om datalagringsdirektivet (STASI-lagen), och dess implementering i Tyskland. När jag senast var nere i Aachen insåg jag att det var värre ställt än vad jag trodde med denna tokkränkning av våra telefoner, datorer och allt som kommunicerar digitalt. Mina tyska kolleger var skraja och förbannade.

Jag har tidigare skrivit om den tyska rapporten här. Det hela började för min del med att Mark Klamberg skickade rapporten som citeras i SvD-artikeln till mig för översättning. Sen skrevs Silence Fiction i Expressen. Om någon vill gräva vidare i rapporten som finns här, så hjälper jag gärna till med översättning.

Nu kommer det dock fram ytterligare FRApporter. Alexander Alvaro till SvD:

– När min kollega i det tyska parlamentet frågade regeringen hur ofta man använder sig av lagen blev svaret att enbart under maj och juni så hade man 2 996 förfrågningar där man ville få tillgång i trafikdata. Då är det ju uppenbart att man inte bara vill ha information om allvarliga brott.

Där föll rent-mjöl-i-påsenargumentet pladask! Det är uppenbart att STASI-lagen är just av samma typ som det historiska STASI. Övervakning som social kontroll!

Nu ska jag tokskriva om biopiracy, Ipred och patent.

Skriven av admin den 17 december 2008