{.alignnone width="259" height="259"}

Imorgon är det som vi alla redan vet dags för Telecomix Cyphernetics Assembly (se schema här).

Det ska bli intressant att se vem som dyker upp. Hittills har själva planeringen gjorts som alla andra Telecomix-projekt. En irc-kanal, några paddor och en och annan kaffe på Gnutiken är i princip det som konstituerar själva förberedelserna.

Dessutom ska det bli spännande att se hur kombinationen teori/praktik faller ut. Tanken är att alla agenter från kryptobyrån kommer att se till att alla deltagare tillägnar sig de nödvändiga färdigheterna för att sätta upp säker kryptokommunikation.

Tack vare att IT-universitetet lånar ut lokaler gratis kan konferensen ges helt gratis. Detta är viktigt inte bara för att kunna inkludera så många som möjligt, utan även i termer av hållbarhet. Det som kan genomföras utan pengar kommer att överleva längre än FRA.

Det är inte bara det pedagogiska momentet som är målet med konferensen, utan även ett teoretiskt. Telecomix kommer under sommaren att författa en mycket intressant bok. Utkast utarbetas på cryptoanarchy.org (du måste godkänna https-certifikatet). Senast skrevs ett teoretiskt kapitel om "cyphernetics", som är något av en tidig försmak på bokens perspektiv. Planen är att den ska innehålla både praktiska manualer och tutorials, men även diskutera kryptoanarki, chiffer, fraktalfilosofi, religion och kvantteori. Alla kan bidra till boken, antingen genom att lägga till i wikin, eller så klart hänga på IRC där själva seminarierna spontant inträffar.

Om någon behöver underrättelser om hur man tar sig till IT-universitetet på hisingen finns kontaktdetaljer på konferensschemats hemsida, eller ring bara mig annars: 0735 083022.

Syns imorgon!

{.alignnone width="379" height="275"}

Skriven av admin den 15 juni 2010