Idag skriver Matilda Gustavsson en intressant skildring av "Operation Payback" och de djupa raid-nätverken i Sydsvenskan. Undertecknad figurerar som kommentator till de ibland svårtolkade uttrycksformerna som präglar denna nätkultur.

Denna form av nätantropologi har jag bedrivit systematiskt sedan Dr. Rignell introducerade metoden för mig under våren 2009. Jag tror att den är viktig, dels ur en folkbildande synvinkel, men även för att motverka de spontana fördomarna om "farliga hackers". När man kikar efter är det inte särskilt hemskt, och den här gången var det ju faktiskt industrin själva som började skjuta med "lazors".

Besläktat med detta tema är Julia Skotts och Marcin de Kaminskis artiklar om ett annat tillhåll för troll - Flashback. Nyligen blev det åter ökänt genom det direktsända självmordet, och strax haglade det allmänna analyser från "kommentatorer" som ville att det skulle in mera moral och orndning på internet.

Alltså, innnan man bestämmer sig för vad som är bra och dåligt på internet, får man göra en liten ansträngning och efterforska vad som egentligen händer. Det är helt ofarligt (så länge man inte använder Windows, för då riskerar man en hel del virus).

Vidare läsning (OBS! NSFW) - Encyclopedia Dramatica.

Skriven av admin den 17 oktober 2010