Mellan konferenssessions och pubrundor är man avskärmad från debatten. Dessutom funkar Eduroam (europeiskt universitetsnätverk för wi-fi) under all kritik. "Just open your laptop...". Nej... snarare handlar det om att man får luta sig mot väggen till juridiska fakulteten för att få in en signal...

Men snabbt läser jag att Italien gör den klassiska Intranätmanövern och försöker blockera Piratebay på ISP-nivå. Sånt där lyckas inte ens Burma eller Kina med, så kom igen! Fascism, visst, men jag brukar reservera F-ordet för värre saker än Italien, även om Berlusconis härjande är ganska weird. Är det inte sånt här vi ska ha EU till? Kol- och stålunionen var till för att rycka in för att bevara freden i Europa. Dags att dra i nöbdbromsen både när det gäller FRA och vad Italien gör (på många fronter)Pirate Bay
svarar i sedvanlig ordning med att "nice try, Internets funkar ändå inte så".

Ska försöka få upp något om min FRA-grej i Cardiff också. Men jag måste först få mina fakulteter i ro och smälta en del intryck.

Om FRA ger Copyriot en intressant infallsvinkel.

Men jag kan ge lite bilder! I UK är man mycket längre kommen i både övervakningssamhällets debatter och i viss mån även gällande motståndet.

{.alignnone .size-medium .wp-image-202 width="225" height="300"}

Så här kan det se ut på en toilet. Ja, även dessa är strikt kameraövervakade.

{.alignnone .size-medium .wp-image-203 width="225" height="300"}

En vanlig pub. Lägg märke till orden "crime prevention and public safety".

{.alignnone .size-medium .wp-image-204 width="300" height="225"}

Tunnelbanan. Det roliga är att det är ett privat företag som... hmm... "informerar sina passagerare"?

Wellwell. Imorgon ska jag försöka skriva något vettigt på biblioteket på SOAS. Kanske sitter en stund på British Museum också. Det är så sjukt trevligt att sitta där och så har man halva egyptens skatter på ena sidan och halva sydamerikas på andra. Som att sitta mitt i en crime-scene från ett globalt rån på skatter!

Skriven av admin den 14 augusti 2008