Jag sade i gårdagens inlägg att jag inte hade möjligheten att skriva om FRA på ett par dagar. Dels baserade jag det på tokmycket att göra, men det är ingen ursäkt inser jag efter kommentarer. Men det finns en annan förklaring som jag nu skall ventilera: regeringens feodala tystnad! Därmed tänker jag utkräva ansvar (visst låter det fyrtiotal) till den thredje Sthatsmakt (gammelmedierna) att ta sitt ansvar som ålagts dem sedan sjuttonhundratalet: att granska riksdag och regering!

Problemet med ändringsförslaget är att det saknar substanshelt och hållet. DET I SIG ÄR EN JÄVULUSISK HÄRSKARTEKNIK! Ge oss en trehundrasidig SOU! Ge oss en proposition! (FRA-lagen var 65 sidor och vi åt den till frukost). Att vifta omkring med en sådan viktig lag som FRA-lagen, som om det vore en mindre justering tillhör en feodal regeringskonst. Denna liknar Reinfeldts symboliska mediestrategi som innebar att han fjantade sig framför kamerorna i Österrike under EM när lagen röstades igenom. Denna liknar ett feodalt banér, som för pengar enar uppdagsgivare (FRA incorporated). Kom igen, som statsminister är det din uppgift att ta dessa frågor på allvar!

Vi snackar ändå om en radikal massövervakning,721 budgeterade miljoner, och en fejkad retorik om att det bara skulle handla om "yttre hot". Vissa tror att vi nu "har uppfyllt kraven för integritet". Det stämmer inte alls... så kom igen... tro inte att dettyska exemplet kan vara ett föredöme...

Således:

  • Alliansen: Ge oss underlag att analysera. Svart på vitt. Inga metaforer om "trafikstråk".
  • Medier: Tystnad innebär inte att det inte händer något. Dramaturgin om att "kritikerna har vunnit" är falsk. Vad har vi vunnit när det fortfarande rör sig om massövervakning? Get real, och köp inte politikens kommunikéer.

Inlägg skrivet i affekt.

Skriven av admin den 02 oktober 2008