Birgitta Ohlsson bemöter idag Sten Tolgfors och Ingvar Åkesson i SvD. Mycket riktigt har hon greppat grejen med FRA:

Min ståndpunkt är att kränkningen redan sker när staten får tillträde till teletrafiken. Karaktären av intrång förringas inte av att sökningen sker med automatiserad databehandling.

Att FRA-tjänstemännen och många borgerliga politiker inte fattar detta är först oroväckande, sen undrar man om de någon gång ska fatta, och till slut ger man upp hoppet och inser att det enda som hjälper är att stoppa den där myndigheten fort innan något hemskt händer.

Birgitta - när du sitter i regeringen i framtiden är det denna typ av myndigheter, människor och konstellationer som du kommer få rodda runt med. De kommer aldrig att fatta. Inte för att de saknar de mentala fakulteterna, utan för att denna typ av myndigheter aldrig kommer att ha respekt för liberala, medborgerliga eller mänskliga rättigheter. Deras världsbild består av strategier, hotbilder... spana hit, spana dit... Individen som ni i alliansen älskar och hyllar finns inte med i den ekvation som signalspanare och krigshetsare ställer upp. Det är liksom det som är poängen med militära institutioner! Det är därför som det är förödande att släppa loss dem i våra kablar och i vårt privatliv. Precis som du skriver i artikeln är det bättre att bygga en ambassad. Skicka dem på lite cocktailpartyn och låt dem mingla lite. Troligen snappar de upp mer kring ett par flaskor vodka än i kablarna i alla fall.

Det är bra att du jobbar så här nu Birgitta. Förena dina allianssystrar och bröder. Bilda en pakt och svär en ed om att det repressiva odjuret ska ut! Framtiden ligger i era händer. Tomhylsan faller till marken med en bitter doft av krut, medan ni laddar om för en politik som kan närma sig det förlorade begreppet liberal.

Skriven av admin den 21 juli 2008