I veckan har jag undervisat en massa och inte hunnit hänga i internätens massiva rörelser. Men jag har snappat upp ett och annat som jag måste länka till, för att återkomma.

Igår intervjuades jag av Sveriges Radio angående bloggposten om hur NSA får problem med att allt för mycket data krypteras. Nyheten nådde mig endast via den franska bloggen Bug Brother, så med hjälp av lite IRC-kommunikation lyckades jag och SR få tag på Jean-Marc Manach, som också intervjuas i P3-nyheter. För er som missade sändningen finns mp3 och ogg att ladda ned. Se även bloggen Monomorphic som rapporterar om detta fenomen.

Vi har även spelat in ett nytt avsnitt av Kapital Identität Macht som handlar om fascism och tonfisk. Ett måste för alla som är intresserad av pentalektisk filosofi och icke-linjär historieskrivning.

Dessutom har Mikael von Knorring skrivit en fantastisk recension av Det nätpolitiska manifestet. Jag har tänkt att återvända till denna inom en snar framtid, men en intressant kommentar till den har redan dykt upp av mlowdi på bloggen brist.

Även Andreas Ekström gör en slags kommentar till manifestet hos Netopia. Jag ser fram emot att Ekström gör en djupare analys av vad han kallar för "ansvar", eftersom jag är genuint intresserad av vad som egentligen menas med detta begrepp (i relation till den ståndpunkt som målas upp i manifestet).

I allmänhet blir jag väldigt glad över alla dessa kommentarer till boken. Så hör av er så fort ni skriver något så länkar jag från denna sida.

Skriven av admin den 09 oktober 2010