Förutom ett centeruppror har vi nu en folkpartietkupp. Tre gamla Fp-ledare och tre nuvarande riksdagsledamöter går ut och försöker återta begreppet liberal. Jag är osäker på omde lyckas, eftersom partiet som sådant är anti-liberalt. Hårdare tag i skolan, hårdare tag mot invandrare... och sen FRA... Det var bara Camilla Lindberg som vågade! Nej, nu ska jag inte vara bitter. Det är bra att ni omgrupperar ett motstånd inifrån! Ni måste börja stödja varandra, ha hemliga möten och bygga pakter och förtroende så att ni kan sänka lagen i höst. När vänsterpartiet motionerar för att lagen ska rivas upp, så trycker ni på rätt knapp den här gången. Sen börjar vi om från början och diskuterar på ett öppet sätt hur vi ska bygga vår framtida signalspaning, om vi ens ska ha någon överhuvudtaget. (Jag tycker det är cool om de lyssnar i etern men utanför GSM/WiFi/Bluetooth/etc.-frekvenserna. Satsa istället på VLF).

Ingvar Åkesson säger fortfarande att vi inte ska oroa oss eftersom FRA inte får avlyssna oss. Som jag skrev i SvD är det ett icke-argument. Om man kan så räcker det för att vi ska bli panopticerade. Expressen gör helt rätt i att släppa fram FRA-förespråkarna. Nu är de ju inte så många i och för sig. Men ett otippat kort är Stig Bergling som har skrivit en fantastisk artikel. Det är bra att någon tar upp krig, geopolitik, kapprustning och allt annat helvete FRA har som potentiella konsekvenser. Denna artikel kommer jag kommentera utförligt om ett par dagar.

Men nu ska jag sätta mig och skicka ut artiklar för peer review. Nästa nummer av Resistance Studies Magazine kommer i början av augusti och jag har fått in sju riktigt intressanta texter om motstånd. Räkna dock med att editorialspalten kommer att innehålla en hel del smått och gott om hur FRA hotar forskningen och att vi akademiker har ett ansvar att stoppa sådana fasoner.

Skriven av admin den 14 juli 2008